Saturday, October 5, 2013

The Dictator (Dictatorul) 2012 - Detalii si Trailer


Filmul The Dictator, in romana Dictatorul a avut premiera pe data de 18.05.2012 si este regizat de catre Larry Charles. Tara de origine a acestei productii cinematografice este Statele Unite ale Americii si are o durata de redare de 83 minute. Genul in care se incadreaza este Comedie si este nerecomandat copiilor sub 15 ani.

Personajul principal al acestui film este Omar Aladeen interpretat de actorul Sacha Baron Cohen. El este liderul Republicii Wadiya, are varsta de 30 de ani si este un dictator anti-democratic convins. Isi tine poporul intr-o tiranie inimaginabila si este hotarat sa isi riste viata pentru ca democratia sa nu patrunda in tara sa. Pentru acest lucru merge la un congres in America unde este rapit.

Aladeen ajunge un cetatean american obisnuit si incearca sa se obisnuiasca cu regulile simplitatii si democratiei Americane. Intr-un final se casatoreste cu o femeie de origine Americana si se intoarce tot ca lider suprem in Republica Wadiya, de data aceasta un pic mai temperat.


Filmul este inspirat din romanul “Zabibah and the King”, scris de Saddam Hussein. 

Vezi trailer film The Dictator (Dictatorul) 2012:

No comments: